Nuorten SM-kisat järjestetään Rovaniemellä 

download-8Nuorten judon suomenmestaruuskilpailut järjestetään Pohjois-Suomen aluejärjestön alueella, Rovaniemellä 4. helmikuuta 2017. Kisoissa nähdään alle 18- ja 21-vuotiaiden judolupausten parhaimmistoa yhtenä päivänä järjestettävän turnauksen yhteydessä.

Kotiedusta pääsee nauttimaan rovaniemeläisen Kyoama-judoseuran ikäluokkansa huiput, kuten 8.10. järjestetyn Samurai Cupin neljännessä osakilpallussa luokkansa (P18-73) voiton napannut Joonatan Haapanen sekä kyseisessä, niinikään Rovaniemellä järjestetyssä osakilpailussa ainoana painoluokkaansa (M21-66) edustanut Santeri Värinen. Oulun Judokerhon kirkkaimpia mitalitoivoja taas SM-kisoissa lienee 63-kiloisten sarjassa kamppaileva Brigite Sallo sekä 60-kiloisissa otteleva Eelis Lantto. Mikäli SM-kisat tulevat vedonlyöntikohteiksi, kyseiset nimet kannattaa ottaa muistiin. Mahdollisia nuorten judon SM-kisojen vedonlyöntikohteita voi helmikuun alussa käydä tutkimassa esimerkiksi comeon.com -sivustolla.

Osallistumisoikeus nuorten SM-kisoissa miesten alle 21-vuotiaiden sarjassa on vähintään 3. kyu vyöarvon omaavalla judokalla. Liitto suosittelee kuitenkin vähintään 4. kyu vyöarvoa. Poikien U18-sarjassa pätee samat vyörajat. U21-sarjaan voi ottaa myös osaa alemman ikäluokan edustaja (eli alle 18-vuotias), mikäli ottelijalla on vähintään 3. kyu vyöarvo. U18-sarjassa taas voi otella myös alle 15-vuotias judoka, mikäli ottelijan vyöarvo on vähintään 4. kyu.

Naisten alle 21-vuotiaiden sarjassa kamppailijalta vaaditaan myös vähintään 3. kyu vyöarvo ja saman vyöarvon omaava U18-ikäluokan ottelija voi kilpailla myös U21-luokassa. Alle 18-vuotiaiden sarjassa pätee sama 3. kyu vyöarvon vähimmäisvaatimus, kun taas U15-luokan judoka voi osallistua sarjaan, mikäli omaa vähintään 4. kyu vyöarvon.

U21-sarjoihin osallistumisoikeus niin miesten, kuin naistenkin puolella on kamppailijoilla, jotka kisavuonna täyttävät 18, 19 tai 20 vuotta. U18-ikäluokkien edustajat taas saavat täyttää kilpailuvuonna 15, 16 tai 17.

Nuorten SM-kisoissa noudatetaan Suomen Judoliiton kilpailumääräyksiä. Ottelijan täytyy olla liiton jäsenseuran rekisteröitynyt jäsen ja judokan tulee täyttää myöhemmin liiton nettisivuilla julkaistussa kilpailukutsussa mainitut kriteerit. Otteluiden välillä judokalla on vähintään 10 minuutin tauko. Punnitus U21-luokissa tapahtuu jo kilpailupäivää edeltävänä iltana, kun taas U18-sarjojen punnitus tapahtuu vasta kisapäivänä, eli lauantaina. Otteluparit arvotaan kisapäivää edeltävänä iltana tai viimeistään punnituksen päätteeksi. Samaa seuraa edustavat judokat asetellaan aina eri lohkoihin, mikäli he kilpailevat samassa paino- ja ikäluokassa.