Barents Cupista menestystä pohjoiseen!

kuva3_suuri-17009Rovaniemellä oteltiin heti Samurai Cupin jälkeisenä päivänä sunnuntaina monikansallisen, yksipäiväisen Barents Cupin merkeissä, jossa nähtiin kotimaisten judoseurojen lisäksi myös kostamuslaisen Kostomuksha Judo Teamin edustajia. Muutamaa sarjaa lukuunottamatta suomalaiset judokat olivat venäläisiä kilpatovereitaan parempia. Venäläisseuran edustajista Vlad Kondrakov (P15+66), Maksim Zerkin (P18-66) sekä Denis Lamchenko (M-73) voittivat omat sarjansa.

Etenkin 11-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa pohjoissuomalaiset seurat valtasivat palkintokorokkeet. Lähes kaikissa ikäryhmän painoluokissa kolme parasta judokaa edustivat Pohjois-Suomen aluejärjestön seuroja, pääasiassa rovaniemeläistä Koyamaa, sodankyläläistä Byakuyaa ja Oulun Judokerhoa. Vanhimmissa ikäluokissa Pohjois-Suomen judolle mainetta niittivät eritoten T18+63 -sarjassa kilpaillut, sarjassaan toiseksi sijoittunut, OJK:ta edustava Brigite Sallo, jaetulle kolmannelle sijalle itsensä kamppaillut Joonas Paksuniemi (M-81, Koyama) sekä korkeimman painoluokan M-90 hopeaa napannut, kemiläistä Kita-Kania edustanut Joni Berg. Aikuisten sarjoissa hyvin menestynyttä, niinikään Koyamaa edustava Santeri Värinen on myös vedonlyöjien suosikkeja Pohjois-Suomen judokoista. Judokohteita ja etenkin Värisen otteluita kannattaa pitää silmällä vedonlyöntisivustoilla ja hyödyntää Suomikasinon bonuskoodi saadaksesi rahanarvoisia etuja vedonlyöntiin

Barents Cupissa noudatetaan Suomen Judoliiton kilpailusääntöjä. Juniori-ikäluokista kilpailussa kamppaillaan U11-, U13-, U15-, U18- sekä U21-ikäluokissa, niin miesten kuin naistenkin puolella. Alle 18-vuotiailla ja sitä vanhemmilla painoluokat määrätään jo ennen kilpailua, kun taas tätä nuoremmilla painoluokat jaetaan ja määritellään vasta punnituksen jälkeen. Lisäksi U21-luokissa ja naisten ja miesten sarjoissa on Barents Cupissa myös käytössä avoin painoluokka. Osallistuminen edellyttää Judoliiton ja edustetun seuran jäsenyyttä sekä SM-kisoista poiketen 5. kyu vyöarvoa. Kilpailun otteluaika on aikuisilla ja alle 21-vuotiailla viisi minuuttia, U15- ja U18-sarjoissa kolme minuuttia ja nuorimmissa U11- ja U13-sarjoissa kaksi minuuttia.

Vuoden 2017 Barents Cupin päivämäärää ei ole vielä tiedossa, mutta mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät, virallista kilpailukutsua voi odottaa ilmestyväksi Suomen Judoliiton sivuille ensi vuoden alkupuolella. Ennen lokakuussa käytyjä kisoja viimeksi Barents Cupin merkeissä kamppailtiin syyskuun lopulla 2015. Tuolloin suomalaisista kamppailijoista kävi ottamassa mittaa Murmanskin kaupunkia edustavat venäläisjudokat. Viime vuoden tapahtuman kohokohtia olikin OJK:n Atte Koskelan ja murmanskilaisen Semen Blanarin ystävyysottelu, jonka lopulta venäläinen vei nimiinsä.